Over ons

Onze vereniging is gespecialiseerd in hondensport met werkhonden. Op dit moment met name Duitse- en Mechelse Herdershonden, maar werkhonden van andere rassen zijn ook van harte welkom.

We vooral bezig met het africhten volgens het IGP programma voor Verkeerszekere Hond (VZH), IGP1, IGP2, IGP3 en Speurhonden examens. Het IGP programma (IGP = Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung) is een zeer leuke maar ook intensieve bezigheid die alle driften en instincten van een hond aanspreekt. Een hond zal zich hierdoor goed lichamelijk en geestelijk ontwikkelen.

Wil je nog verder dan kan je gaan meedoen aan wedstrijden op provinciaal, landelijk of zelfs wereldniveau. Je spreekt dan van topsport samen met je hond. Het merendeel van onze leden is actief bezig met het africhten van hun hond voor verschillende examens en wedstrijden.

We zijn geen hondenschool met klasjes. Iedere geleider traint samen met zijn of haar hond. Een of meerdere clubgenoten lopen mee om feedback en advies te geven. Voortgang en trainingsoefeningen worden enthousiast besproken. We doen het met elkaar en leren van elkaar.

Heb je vragen over je werkhonden puppy of jonge hond, neem dan gerust contact met ons op of kom eens kijken naar een training zodat je zelf kan ervaren wat het trainen met een werkhond zoal inhoud. 

Bestuur

Voorzitter: Diny Kraaijer
Secretaris: Leo van Meegdenburg
Penningmeester: Hennie van de Graaf