Over ons

Kringgroep Geldermalsen e.o. is een vereniging die aangesloten is bij de overkoepelende organisatie VDH, de vereniging voor liefhebbers en fokkers van Duitse Herders. De VDH heeft ongeveer 6000 leden waarvan een gedeelte tevens lid is van een kringgroep. De VDH is hiermee de grootste rasvereniging in Nederland en maakt weer deel uit van de WUSV, de wereldwijde overkoepelende organisatie.

In onze kringgroep zijn we onder andere bezig met het africhten volgens het IGP programma tot verkeerszekere hond (VZH), IGP1, IGP2, IGP3 en Speurhonden examens. Het IGP programma is een zeer leuke maar ook intensieve bezigheid die alle driften en instinkten van een hond ontwikkeld. Een hond zal zich hierdoor ook goed lichamelijk en geestelijk ontwikkelen.

Wil je nog verder dan kan je zelfs gaan meedoen aan wedstrijden op provinciaal, landelijk of zelfs wereldniveau. Je spreekt dan van topsport samen met je hond. Het merendeel van onze leden is actief bezig met het africhten van hun Duitse Herder voor verschillende examens en wedstrijden.

Heb je vragen over je Duitse Herder puppy of jonge hond, neem dan gerust contact met ons op of kom eens kijken naar een training zodat je zelf kan ervaren wat het trainen met een Duitse Herder zoal inhoud.